ZadrugArt Nezavisna kulturna scena u Zadru Centar za mlade Zadar

Predstava "Mi djeca s kolodvora ZOO" oduševila posjetitelje

Kazališna udruga "Igrajmo se" izvela je kultno djelo književnosti za mlade "Mi djeca s kolodvora ZOO" ispred prepunog auditorija Žutinela.

Dvadesetak mladih glumaca kazališne udruge "Igrajmo se" za dvjestotinjak okupljenih gledatelja uprizorilo je vlastito viđenje života mlade Christiane, njezine obitelji i prijatelja. Predstavu "Mi djeca s kolodvora ZOO", napravljenu prema istoimenom djelu autorice Christiane F., potresnoj priči mlade djevojke koja odrastajući u Berlinu upada u vrtlog droge, stvarale su dvije strarije grupe „Igrajmo se“ kroz 4 mjeseca rada s mentoricom Lucijom Dovranić.

Predstavom se htjelo ukazati na problem različitih ovisnosti, na uzročno posljedične veze odnosa u obitelji i društvu, te nužnost suočavanja s brojnom djecom i mladima koji pod teretima s kojima se ne mogu sami nositi padaju pod razne negativne utjecaje.

Kazališna udruga Igrajmo se Zadar osnovana je 2003. godine. Primarni cilj udruge je kazališna edukacija i promicanje kazališne umjetnosti kod djece i mladih te godišnje okupi preko stotinu polaznika. Iza „Igrajmo se“ respektabilan je niz projekata i ponajprije autorskih ostvarenja. 2019. godine su proslavili 16 godina od svog osnutka.

Aktivnost je financirana iz projekta ZadrugArt.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda