U sklopu "Punog rujna kulture" u Zadru gostuje Teatar EXIT

Teatar EXIT će zadarskoj publici izvesti kazališnu predstavu SUTRA (NI)JE NOVI DAN i cabaret KONCERT ZA ŽLICE I GITARU.

Teatar EXIT nezavisno je kazalište osnovano 1994. godine s ciljem proširivanja kulturne ponude u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu. U 25 godina postojanja EXIT se pozicionirao kao teatar promjena kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu. Za sebe vole reći da su provokativno, inovativno, britko i visokoestetizirano kazalište koje u središte svog stvaralaštva postavlja glumačko umijeće. S preko 170 nagrada i nominacija, u proteklih 25 godina Teatar EXIT se prometnuo u jednu od najutjecajnijih kazališnih institucija u Hrvatskoj. 

Stoga nam je veliko zadovoljstvo najaviti gostovanje Teatrea EXIT u sklopu rujanskih kulturnih događanja na koja nam dolaze s dvije hit predstave: SUTRA (NI)JE NOVI DAN i KONCERT ZA ŽLICE I GITARU. 

SUTRA (NI)JE NOVI DAN je predstava o nizu naših problema, konflikata i dilema, otkačena i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare. Dođite i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas. U dva sata virtuozne turboigre – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima. 

Koncert za žlice i gitaru | Teatar EXIT

ŽLICE I GITARA dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svaka pjesma ima svoju priču i pozadinu i koliko god lepršavo i zabavno zvučale, svaka ima duboku poruku o svijetu u kojem živimo.
Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju. Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući se pritom i tema iz svakodnevnog života.


VAŽNA NAPOMENA: Zbog znamo već čega, ograničen je broj mjesta u publici na svega 50. Zato je važno da što prije podignete Vaše besplatne ulaznice u CENTRU NEZAVISNE KULTURE, Zrinsko - frankopanska 3 (preko puta pošte na Relji). Ne čekajte zadnji tren. 

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda