ZadrugArt Nezavisna kulturna scena u Zadru Centar za mlade Zadar Sudioničko upravljanje u kulturi

ZadrugArt ulazi u svoju središnju fazu

Slijedi faza u kojoj će se kroz rezultate dobivene analizom stanja participativno predlagati modeli i načini rada i suradnje u Centru za mlade.

ZadrugArt u studenom 2019. godine donosi javno predstavljanje rezultata anketnog istraživanja i dvije radionice na kojima će se kroz participativni model rada s udrugama i sudionicima civilnog društva, doći do prvih konkretnih kontura načina korištenja budućeg Centra za mlade kao i načina upravljanja.

Sve članove udruga te predstavnike civilnog društva s područja kulture, a koji svoje aktivnosti vide u prostoru budućeg Centra za mlade, pozivamo za sudjelovanje!

Predstavljanje istraživanja kulturnih potreba mladih u Zadru

19.11.2019. u 14 sati
Multimedijalna dvorana Kneževe palače
TKO SMO I ŠTO ŽELIMO?
Predavači: Željka Tonković i Krešimir Krolo
 

Ciklus događanja otvaraju Željka Tonković i Krešimir Krolo, sociolozi s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji su proveli istraživanje o kulturnim potrebama mladih u Zadru u razdoblju od travnja do srpnja 2019. godine na reprezentativnom uzorku srednjoškolske i studentske populacije te šire populacije mladih u Zadru. Tijekom izlaganja iznijet će se najvažnije spoznaje koje govore o suodnosu različitih dimenzija kulturnih potreba i kulturnog kapitala mladih i njihovih viđenja sadržajnih i upravljačkih modela Centra za mlade. Izlaganje će posebnu pažnju posvetiti spoznajama koje su ključne u kreiranju javnih politika, a posebno strateškog okvira rada Centra kao i modela upravljanja istim. 

Radionica: Uvod u sudioničko upravljanje

25. i 26.11.2019. u 17 sati
Nigdjezemska
SUDIONIČKO UPRAVLJANJE: GDJE JE KVAKA?
Voditeljica: Ana Žuvela 
 

Ana Žuvela, znanstvenica s bogatim iskustvom rada na projektima sudioničkog upravljanja, upoznat će sudionike s ključnim odrednicama, konceptima, teorijskim konstruktima koji formiraju specifično područje sudioničkog upravljanja s posebnim fokusom na sudioničko upravljanje u kulturi. U predavanju neće biti izostavljen kritički osvrt na sudioničko upravljanje u kulturi kao ni argumentacija zašto se civilno-javno partnerstvo smatra pozitivnom praksom u promišljanju i oblikovanju novih i budućih organizacijskih i institucionalnih formata u kulturi. Zašto dva dana? Da Ana bolje upozna sve zainteresirane buduće korisnike, da svima objasni što i kako sa sudioničkim upravljanjem te da se zaista čuju ideje i potrebe budućih korisnika kako bi se što kvalitetnije implementirale prilikom izrade Modela sudioničkog upravljanja Centrom za mlade. 

Radionica planiranja korištenja prostorija u Centru za mlade

27.11.2019. u 14 sati
Nigdjezemska
GDJE ĆEMO SE SMJESTITI?
Voditelji: Dinko Peračić i Miranda Veljačić (Udruga Platforma 9,81)  
 

Cilj radionice je osmišljavanje korištenja ovog novog prostora, kroz povezivanje postojećih i budućih programa s konkretnim prostornim resursima. Voditelji imaju dugogodišnje iskustvo u programiranju i gradnji prostora za kulturne i društvene programe. Rezultat će biti tlocrti zgrade i niz dodatnih prikaza s ucrtanim načinima korištenja i organizacijom prostora prilagođenim idejama sudionika radionice. Sudionici će prvo obići budući Centar za mlade da se bolje upoznaju s karakteristikama prostora, a potom slijedi praktični dio u Nigdjezemskoj.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda