ZadrugArt Nezavisna kulturna scena u Zadru Centar za mlade Zadar Sudioničko upravljanje u kulturi

Gostovanje ZadrugArta na urbanom zadarskom festivalu – KvART '19

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Ovogodišnje izdanje festivala u centar zbivanja stavlja stvaranje kao pokretačku snagu razvoja svakog pojedinca i društva. Moć kreiranja, stvaralački zanos i energija koja se pri tome oslobađa pokretač su pozitivnih društvenih promjena i izgradnje proaktivne zajednice. Zato KvART '19 u centar stavlja zonu za kreiranje, takozvani makerspace, u kojemu će svi koji navrate do kvarta imati prilike uključiti se, naučiti kako stvoriti nešto novo te iskoristiti vlastiti stvaralački potencijal. 

Posebnost KvART-a ove godine ujedno je i gostovanje projekta „ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra“ s ciljem još jačeg povezivanja i stvaranja platforme suradnje između javnog i civilnog sektora te donošenja politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju.

Bogati program s više od 80 događanja u 9 dana ovogodišnjeg KvART-a kreiran je zahvaljujući suradnji zadarskih udruga, umjetnika, predstavnika gradske kulturne scene i brojnih domaćih kreativaca.

Stoga vas pozivamo da od 14. do 22. lipnja zajedno stvaramo u Kvartu!

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda