ZadrugArt Nezavisna kulturna scena u Zadru Centar za mlade Zadar Sudioničko upravljanje u kulturi

Radionica fotografije „Licem (u)lice“

Radionica fotografije – Licem (u)lice – bila je namjenjena onima koji već imaju osnove u fotografiji te je stavila naglasak na kreativni i estetski dio fotografskog izričaja.

Dvodnevni format započeo je u nedjelju, 16.06. u 10.00 sati okupljanjem polaznika u Dnevnom boravku Kvarta gdje su izradili idejni predložak te krenuli na teren fotografirati 'lica ulice'.

Utorak, 18.06., poslijepodne u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar bilo je namjenjeno pregledavanju uradaka, komentiranju raznih aspekata fotografije te razmjeni iskustava. 

Najbolji radovi prikazani su dan kasnije prije predviđenih filmskih projekcija. 

O voditelju radionice: Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart"  i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama. 

Aktivnost se odvila u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta "ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" koji ove godine gostuje na KvART-u.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda