ZadrugArt

Radionica: Što je kultura bez publike?

U četvrtak i petak, 3. i 4. rujna 2020. godine u vremenu od 16.00 do 20.00 sati održat će se dvodnevna radionica razvoja publike

Poznajete li Vašu publiku? Poznaje li ona vas? Kako privući i zadržati publiku? Kako ju uključiti u svoj rad? Kako stvoriti dugoročni odnos s ciljanim skupinama kao temelj održivosti vaše organizacije?

Rješenje se zove RAZVOJ PUBLIKE. To je pojam puno širi od promocije, prodaje i marketinga. To je dugoročni strateški proces koji ulazi u sve segmente vašeg rada.

Tijekom dvodnevne radionice, polaznici će obraditi slijedeće teme i praktične vježbe:

> Važnost plana razvoja publike
> Usklađenost s ostalim planskim dokumentima
> Elementi plana razvoja publike
> Definiranje vizije i misije organizacije (praktična vježba)
> Provjera internih kapaciteta organizacije (alati i praktična vježba)
> Definiranje dionika (praktična vježba)
> Prikupljanje statističkih podataka
> Definiranje ciljeva organizacije i razvoja publike (praktična vježba)
> Definiranje mjerljivih indikatora uspješnosti
> Praćenje i monitoring plana razvoja publike
> Primjeri dobre prakse
> Vježba izrade plana u grupama

Polaznici radionice će također dobiti i mjesec dana mentoriranja i individualnog rada s konzultantom na projektima razvoja publike.

Radionicu će voditi Edita Bilaver Galinec, diplomirani ekonomist s Bocconija u Milanu. Edita je vlasnica tvrtke za poslovno savjetovanje, a istovremeno je aktivna u civilnom sektoru na području umjetnosti za djecu. Već dugi niz godina, kroz ta dva potpuno različita poslovna modela, spaja svoje strasti; kulturu i biznis. Zahvaljujući ozbiljnom pristupu strategiji razvoja publike, programe na kojima radi u civilnom sektoru godišnje prati preko 25 tisuća posjetitelja.

Prijave na radionicu se primaju na e-mail centar.nezavisne.kulture@gmail.com do četvrtka, 3. rujna u 12 sati. Moguće je prijaviti do dvije osobe iz iste organizacije.

Projekt ZadrugART je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda i provodi se u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom Zadar i Koncertnim uredom Zadar. Ukupna vrijednost projekta je 1.867.528,51 kuna, uz 85% sufinanciranja sredstvima Europske unije i 15% sufinanciranja sredstvima Državnog proračuna.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda