Velika posjećenost na drugoj tribini u sklopu projekta ZadrugArt

U četvrtak, 23. srpnja 2020. godine održana je druga tribina pod nazivom "Di su pare?"

Ovog četvrtka, 23.srpnja 2020., na Poljani Branka Stojakovića (ispred Kazališta lutaka Zadar) s početkom u 18.00 sati održala se druga tribina u sklopu projekta "ZadrugArt" s temom izvora finanicaranja organizacija civilnog društva.

Tribina je bila namijenjena udrugama, umjetničkim organizacijama i pojedincima. Predstavili su se mogući izvori financiranja putem zaklada, nacionalnih i europskih poziva i dr. Cilj tribine bio je poticanje suradnje, umrežavanja, projektnog razmišljanja i prijava na natječaje mimo gradskih i županijskih okvira.

Predavači 

Anera Stopfer, dugogodišnja voditeljica Deska Kreativne Europe predstavila je rezultate prethodnog programskog razdoblja te najavila smjerince i natječaje koji slijede u novom sedmogodišnjem programskom razdoblju, uz savjete, prijedloge i primjere dobre i loše prakse.

Davor Mišković, predsjednik riječke udruge "Drugo more" koja već 20 godina uspješno djeluje na polju kulture i suvremene umjetnosti, podijelio je svoja iskustva i izazove oko prijava na natječaje, provođenja projekata te iskustva stečenih u provedbi EPK 2020.

Tribinu je moderirala Edita Bilaver Galinec, konzultantica i predsjednica udruge "Djeca susreću umjetnost", koja već dugi niz godina uspješno povezuje poslovni i neprofitni sektor. Udruga "Djeca susreću umjetnost" uz dvadesetak projekata na nacionalnoj razini, provodi i dva projekta iz Media programa.

Vjerujemo kako su svim posjetiteljima stručna ekspertiza Anere Stopfer Creative Europe Desk - Culture Office Croatia, priče i anegdote iz svakodnevnog rada Davora Miškovića i Drugo more te vješta moderacija Edite Bilaver Galinec iz Sedmi kontinent bili ugodni i inspirativni.

U želji da olakšamo procese kreiranja uspješnih projektnih prijava, praćenja natječaja i planiranja svog rada pripremili smo korisne alate koje ćete moći pronaći na našoj ZadrugArt stranici. Pregled aktualnih natječaja i onih u najavi te mnoge druge korisne informacije mogu se pronaći na: https://www.zadrugart.org/aktualni-natjecaji.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda